5 redenen om Dendermonde als thuisbasis te kiezen

Maakte u al kennis met Dendermonde, gelegen aan de monding van de Dender in de Schelde? Deze kleinschalige centrumstad biedt heel wat voordelen voor wie op zoek is naar een woning of appartement dat een bruisende stadsbeleving combineert met de onmiddellijke nabijheid van water en groen. Wij zetten voor u de meest in het oog springende voordelen van wonen in deze historische vestingstad op een rijtje:

1. Omringd door water en natuur

Dankzij haar unieke ligging aan de monding van de Dender in de Schelde, is de groene waterkant nooit veraf. Je fietst langs de stille waters van Dender en Schelde via prachtige natuurgebieden en glooiende dijken. Wie van fietsen of wandelen houdt, heeft de keuze uit meer dan twintig fiets- en wandelroutes in en rondom de stad. Laat je overzetten met het veer van Appels of Baasrode, bezoek Hof van Peene of geniet op één van de terrassen in het idyllische Vlassenbroek. Een 200ha groot natuurdomein met zeldzame broekbossen, slikken en schorren.

Natuur Dendermonde
2. Dendermonde vult uw sociale kalender

Dendermonde is gekend voor zijn stoeten, zoals Katuit, het Bloemencorso en de tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang. Maar je leeft je er ook uit op het internationale Flanders Open Rugby, of je geniet van cultuur op BoulevART en Wintering.  Ook op muzikaal vlak valt er in Dendermonde heel wat te beleven met het o. a. het tweedaagse festival Denderpop in het stadspark; ‘Jazz in het Park’ en wekelijkse beiaardconcerten vanop het Belfort. Shopfanaten leven zich uit in het uitgebreide aanbod aan boetiekjes, speciaalzaken en winkelketens. Uiteraard zijn er ook talloze terrasjes om op uit te blazen na een goed gevulde dag!

Ros Beiaard Dendermonde
3. Maak kennis met een rijk verleden

Doorheen haar glorieuze geschiedenis was Dendermonde een belangrijk militair knooppunt: zowel de Spanjaarden, Fransen, Nederlanders en Duitsers passeerden hier. Overal vind je, overwoekerd door tijd en natuur, stille getuigen van een onstuimig verleden: bastions, bruggen, kazernes en magazijnen. Ook het brede scala aan musea spreekt tot je verbeelding. Bewonder een mammoet in het Vleeshuismuseum en een lamp die zelfs bij het zwaarste stormweer blijft branden. Breng ook zeker een bezoek aan  het Sint-Alexiusbegijnhof, dat geklasseerd werd tot Unesco-werelderfgoed en beklim het 40 meter hoge Belfort. Laat Dendermonde’s verleden jou verrassen!

Historie Dendermonde
4. Optimale ligging

Dankzij haar ligging in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel, trekt de stad inwoners aan uit die drie metropolen. Op 23 minuten sta je met de trein in Gent, op 27 minuten in Brussel. Ondanks de nabijheid van die grootsteden is vastgoed in Dendermonde een pak goedkoper. Kleinere steden zoals Dendermonde– van om en bij de 40.000 inwoners – zijn interessant voor investeerders, juist omdat ze veel mogelijkheden bieden voor starters, gezinnen en senioren die er terugkeren. Ook de geschatte bevolkingsgroei van 9,1% tegen 2035 speelt in de kaarten van investeerder. Toch slaagt de stad erin haar stedelijke uitstraling en ambities te combineren met een kleinschalig dorpsgevoel.

Ligging Dendermonde
5. Stad in beweging

Dendermonde heeft grootse plannen om het leven van haar inwoners nog aangenamer te maken! ‘#project9200: samen - straf - stromen' is de titel van het meerjarenplan 2020-2025. In dit plan staan de ambities van het lokaal bestuur voor de komende zes jaar. Daarbij wil de stad o.a. inzetten op de versterking van haar zorgaanbod, het uitbouwen van haar fietsinfrastructuur, nog meer groen en parken voorzien in de binnenstad, haar historische erfgoed herwaarderen en ook haar sportinfrastructuur uitbouwen. Heel wat investeringen op de planning dus, die ongetwijfeld voor meerwaarde zorgen voor wie vastgoed aankoopt in deze unieke woonstad.

Stadsvernieuwing Dendermonde

Meer nieuws?

Contacteer ons!

Door ons je gegevens te verzenden, geef je aan dat je akkoord gaat met onze privacy policy.

Jeroen Caudron, <br> Uplace

Jeroen Caudron,
Uplace

0478 29 08 30